[13]25: AL PRINCIPI VA SER LA PARAULA. DONES DEL POBLE SAHRAUÍ mira la publicacióO segueix aquest enllaç per llegir el projecte en format pdf. Si vols visionar únicament la galeria d'imatges, fes-ho aquí.

 

 

 

El Poble Sahrauí, a diferència d'altres societats àrabs, exhibeix uns nivells d'igualtat de gènere extraordinaris. No és un fet gratuït, ni accidental: després de defensar braç a braç al costat dels homes la seva sobirania i la seva terra sota la colonització espanyola, i durant la invasió marroquina i mauritana, les dones van ser cridades a organitzar la creació dels Campaments de Refugiats en l'exili algerià, mentre que els homes continuaven a les trinxeres del desert. Elles, també, són les que avui es troben a la primera línia de les manifestacions pacífiques als Territoris Ocupats, patint tortures i presó al costat dels seus companys, per dur a terme una resistència noviolenta contra l'ocupació marroquina. I elles són les que insisteixen que no tenen res en contra de la població marroquina, sinó en contra de la política del seu rei i el seu govern.

 

 

 

 

 

 

Imatges de l'exposició a Santa Coloma de Gramenet. 23 de Maig de 2014.

Presentada per Weiga Beia Larosi, Secretària de la Lliga de Joves i Estudiants Sahrauís a Catalunya. Acció teatral a càrrec del Teatre Social de Butxaca. Fes click per accedir a la galeria de fotos de l'exposició.

 

 

 

 

VIDEO DE LA INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ AL CARRER DEL PROJECTE A SABADELL.

Sabadell, 18 de març de 2014. Video realitzat per Josep Ramón Giménez per a RASDTV.

 

 

 

 

 

Tretze d'aquestes dones prenen la paraula de nou, per constatar un oblit i una injustícia que dura ja massa temps. Per recordar que la legalitat internacional dóna suport a la causa i la sobirania sahrauís. Per advertir a la comunitat internacional que si no pressiona els Estats membres del Consell de Seguretat que bloquegen la celebració del referèndum (EUA i França) la tornada a les armes és una opció que, encara que no desitjada, comença a dibuixar-se com a inevitable. Quaranta anys és massa: fins i tot elles, que ho han suportat tot, comencen a no poder sostenir els efectes comprensibles de tal hipocresia i humiliació.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projecte expositiu i publicació finançats per la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí i recolzat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.